06 Sep 2019

Piezīmes no Ķīnas

“Prāta vētras” šīs vasaras brauciens uz Ķīnu ir devis mums ne tikai milzums jaunu iespaidu un iedvesmas jauniem varoņdarbiem, bet arī nesis pirmos augļus.

Jau šodien, 6.septembrī, Ķīnā un pasaulē iznāk dziesma “Na Zare” sadarbībā ar ķīniešu hip-hop mākslinieku BigYear jeb 大年 (DaNian), kurš kopā ar mums pirmatskaņoja dziesmu arī festivālā Chengdu pilsētā, kur “Prāta Vētra” 3 vakarus uzstājās uz dažādām festivāla skatuvēm - gan atklāšanas ceremonijā, gan uz senās Tiexiangsi Shuijie parka skatuves, gan gala koncertā festivāla noslēgumā.

BigYear ir 20 gadus jauns mūziķis, kurš Ķīnā pazīstams ar savu unikālo stilu un balsi un enerģisko uzstāšanos.

Dziesmas Na Zare ķīniešu versiju var noklausīties tādās Ķīnas lielākajās digitālajās platformās kā NetEase Music, QQ Music, Xiami Music, kā arī Spotify, Apple Music, Deezer un citos mūzikas straumēšanas kanālos citur pasaulē.

Na Zare oriģināli ir krievu grupas “Альянс” dziesma - 70to gadu superhits, kurš, pateicoties talantīgajam krievu rakstiniekam, dramaturgam un aktierim Jevgēņijam Griškovecam, kopš 2008. gada ir arī “Prāta Vētras” dziesmu zelta fondā - tā ir viena no visvairāk klausītākajām grupas dziesmām. Šī gada pavasarī Na Zare izpildījumā Maskavā piedalījās arī pats leģendārās grupas  “Альянс” solists Igors Žuravļovs un viens no talantīgākajiem jaunajiem Krievijas kino un teātra aktieriem Aleksandrs Petrovs (sashapetrov.ru. @actorsashapetrov), kurš sacerēja un kopā ar Renāru izpildīja dziesmas pantus. 

Dziesmas pavadošais video ir neliels ieskats mūsu ceļojumā uz Ķīnas piekto lielāko pilsētu Chengdu jeb 成都, kurā dzīvo vairāk kā 14 miljoni cilvēku. Tā ir slavena ar mežiem, kuros dzīvo pandas, Sičuaņas hot-pot, kuru pamatgaršviela neiztrūkstoši ir ass vai ļoti ass čili, un ar sirsnīgiem un viesmīlīgiem cilvēkiem, saziņai ar kuriem angļu valoda nav nepieciešama. 

“Prāta Vētra” pateicas par atbalstu Latvijas vēstniecībai Ķīnā, Chengdu festivāla rīkotājiem un brīvprātīgajiem, kā arī mūsu draudzenei un tulcei Andrejai 紫玥丁 par rūpēm un viesmīlību.

 

.be

[gallery ids="13419,13418,13417,13416,13415,13414"]