12 Apr 2018

Jauna dziesma un videoklips "Par to zēnu, kas sit skārda bungas"

Šodien, 12.aprīlī, grupa “Prāta Vētra” laiž klajā jaunu singlu un video – tituldziesmu no aprīļa beigās gaidāmā albuma ar  tādu pašu nosaukumu “Par to zēnu, kas sit skārda bungas".

"Tas ir tāds pavasara modinātājzvans. Vismaz mums pašiem. Tāds sapurinātājs. Sak’, pietiek lirikas. Atcerieties tos zēnus, kas sāka šo grupu. Viņu degsmi un enerģiju un dullumu", saka Renārs Kaupers.
Dziesmas vārdu un mūzikas autori ir “Prāta Vētra”, Ingars Viļums un albuma producenti - zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Videoklipa  režisors ir “Prāta Vētras” sens draugs PapaChi.

Dziesmas videoklips tika filmēts Rīgas kinostudijā. Tā veidošanā piedalījās vairāk kā 50 cilvēku – tostarp grupa “Prāta Vētra", Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, kikboksa un Muay Thai čempioni brāļi Prokofjevi un pat suns - titulētais amerikāņu stafordširas terjers Arguss!

PapaChi: “Atkal pieslēgties pie darba ar “Prāta Vētru” ir kā pieslēgties pie barošanas sistēmas, vai tikt pie koncentrēta skābekļa balona. No šiem vīriem dzirksteļo milzu enerģija. Nebrīnos par mūsu kolektīvo atkarību no šiem urāna zēniem. Tie bija reāli svētki veidot šo klipu, gribu vēl!”



Kā īpašu sveicienu Starptautiskajā kosmonautikas dienā “Prāta Vētra” piedāvā noskatīties videoklipu vēl vienai jaunai dziesmai - “Wonderful day”.  Šajā unikālajā klipā, kurā piedalās arī starptautiskās kosmosa stacijas kosmonauts Sergejs Rjazanskis, liela daļa kadru filmēta Sergejam atrodoties misijā kosmosā pagājušā gada novembrī. Klipa režisors ir Kaspars Roga.

“Prāta Vētra” personīgi iepazinās ar Sergeju Maskavā, pasākuma “Čartova Djužina” laikā, bet jau vairākus mēnešus pirms tam puiši nejauši uzzināja, ka krievu kosmonauts ir grupas mūzikas cienītājs un “Prāta Vētras” dziesmas ir viņa atskaņotājā kosmosa stacijā. Tad arī radās doma, ka Sergejs varētu piedalīties dziesmas "Wonderful day" videoklipa filmēšanā. Klipa ideja bija uzrakstīt dziesmas tekstu uz lapiņām, kurām Sergejs ļautu lidot bezsvara stāvoklī. Izrādījās, ka, lai kosmosā izdrukātu vienu dziesmas pantu, ir nepieciešamas 5 stundas! Interesanti, ka nevienam neienāca prātā doma, ka tekstu var uzrakstīt ar roku...



Abas dziesmas no šodienas, 12.aprīļa, ir pieejamas digitālajos straumēšanas servisos un eKase.lv

Mūzikas klipi skatāmi grupas Youtube kanālā un Facebook lapā.

Izdevējs “Prāta Vētras skaņu ierakstu kompānija”
Atbalsta: t/c “Spice”, Neste, Ergo, DSV, Karlo Motors un Citroen, eKase.lv
Informatīvais atbalsts: Delfi, Radio SWH, TV3, Diena un žurnāls OK!