06 Oct 2021

Prāta Vētrai jauns albums “Gads bez kalendāra”

“Gads bez kalendāra” – liekas, ka trāpīgi izdevās definēt šo laiku. Manā kalendārā līdz šim bija grūti atrast brīvu ailīti, bet 2020.gadā tas stāvēja pilnīgi tukšs. Un tad šajā tukšumā sāka parādīties dziesmas.


Renārs Kaupers


 Tas brīdis ir klāt! Divu gadu garumā tapušais Prāta Vētras jaunais albums “Gads bez kalendāra” beidzot tiek nodots jūsu vērtējumam! Šoreiz albums būs ne tikai klausāms, bet arī skatāms koncertfilmā.


Grupa jauno albumu nolēmusi izdot neparastā formātā – īpaši izveidotā studijā tika nofilmētas pilnīgi visas jaunā albuma dziesmas dzīvajā izpildījumā. Krāšņas dekorācijas, lielkoncerta cienīgas videoprojekcijas, īpaši veidota horeogrāfija, profesionāli dejotāji, neona grims, akrobāti un pat īsts zirgs – Prāta Vētra skatītāju vērtējumam piedāvā koncertfilmu, kurā kā īpašie viesi piedalās arī grupa Tautumeitas, ansis, Dons, Intars Busulis un populārais aktieris Saša Petrovs no Krievijas. 


 Filmas režisors Kaspars Roga ļaus skatītājiem ielūkoties arī šī grandiozā projekta tapšanas aizkulisēs,  noslēgumā piedāvājot dokumentālus making of materiālus.


“Un tam visam pa vidu mēs ar jaunu enerģiju, kuru esam krājuši gada garumā! Rezervējiet vakaru, lai pavadītu to kopā ar mums!”


Koncertfilmā būs dzirdamas jau zināmās dziesmas no jaunā albuma – “Feels” un “Karuseļi”, kā arī pilnīgi jaunas dziesmas: “Smarža”, “Aiz sienas”, “Papīra lidmašīnas”, “Tur, kur Dieva kamanas slīd”, “Dzelzceļnieks”, “Gads bez kalendāra”, “Tavas pēdas pagalmā” un “Lonesome moon”.


Trijās albuma dziesmās Prāta Vētrai pievienojas grupa Tautumeitas, “Papīra lidmašīnas” tapušas sadarbībā ar reperi ansi, savukārt smeldzīgajā  balādē “Lonesome moon” telefona ekrānā ar mums sarunājas Krievijas teātra un kino zvaigzne Aleksandrs Petrovs.


Kaspars Roga: “Prāta Vētrai šī būs dubulta pirmizrāde – pirmkārt, nebijušais formāts, bet otrkārt – Prāta Vētra pirmoreiz dejo! Tas mums visiem bija liels izaicinājums – pierunāt nācās diezgan ilgi. Bet rezultāts ir lielisks!”

Albuma producents ir zviedrs Povels Olsons, ar kuru grupa sadarbojas jau vairāku gadu garumā, bet kā dziesmu tekstu autori šoreiz piedalās arī Jānis Šipkēvics un Ingus Bērziņš.


Koncertfilmu “Gads bez kalendāra” varēs skatīties platformā www.pratavetrafeels.lv. Pirmizrāde 21.oktobrī plkst 20.oo. Biļetes jau tagad var iegādāties ekase.lv. Biļetes pieejamas dažādos komplektos – vienā no tiem būs kartīte ar grupas dalībnieku parakstiem, citā atslēgu piekariņu komplekts “Feels”, jaunā albuma vinils ar autogrāfiem, bet vēl citā  Zoom tikšanās (“meet’n’greet”) ar grupu koncertfilmas pirmizrādes dienā.


No šodienas ekase.lv iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Prāta Vētras jauno albumu “Gads bez kalendāra” vinila formātā.


Šī gada maijā Prāta Vētra izdeva savu pirmo grāmatu “Meklēt vienam otru” un tagad ir gatava “likt jaunu bildi iekšā”. Jau novembrī grupa dosies jaunā albuma “Gads bez kalendāra” koncertturnejā Lielbritānijā, Īrijā un Krievijā. 


www.pratavetrafeels.lv


Biļetes ekase.lv


[gallery ids="14500,14501,14502"]